Agile Work on saavuttanut fantastisen 2-vuotiaan iän – kävellä jo osataan ja vauhti on välillä hurjaa. Paljon on opittu asiakkaiden erilaisista tarpeista, kilpailijoista, palveluista ja haasteista. Monelle projektille on sanottu kyllä ja totta kai, vaikka huomiseksi. Tämä epätavallinen lupaus pakottaa meidät miettimään tuotantoamme ja yhteistyöverkostoamme, aikatauluja ja hintoja, laadunvarmistustamme ja palvelulupaustamme. Tästä vuodesta tulee mielenkiintoinen – kasvun ja muutosten kausi.

Ensimmäinen tilikautemme oli hyvä, teimme voittoakin – jihuu. Rahat investoimme yrityksen kehitykseen ja palkkasimme uuden henkilön, Kristina Noor-Ilanderin Design Forum Finlandista. Hänen vastuullaan tulee olemaan yhteistyöverkoston kasvattaminen ja uusien kehityshankkeiden käynnistäminen. Tervetuloa tiimiimme, Kristina! Voimia meidän kanssa jaksamiseen. Helmikuussa Agile Workin toinen perustaja Antti Pitkänen siirtyi Seos Designista kokonaan Agile Workin tiimiin keskittyen täysin määritysvaiheen palveluidemme kehittämiseen. Tsigidiu Antille!

Muutto ja uudet kuviot

Espoon metro ei valmistunut, joten päätimme muuttaa Agile Workin Helsinkiin. Vaihtelu virkistää! Olin jo yli 15 vuotta viettänyt aikaani Otaniemessä, niin opiskelijana kuin Aalto Design Factoryssa työntekijänä. Muutos on aina hyvästä.

Muutimme yhteistyökumppanimme GE Healthcaren vanhoihin tiloihin Vallilaan tammikuussa. Pääsimme suunnittelemaan tilat itsellemme ja mahdollisille yhteistyökumppaneillemme. Tilaa kerroksessa on n. 900m2. Tulemme tarjoamaan muillekin pääsyn Stadin siisteimpään ja yhteisöllisimpään toimitilaan – tästä lisää myöhemmin.

Samassa talossa on monia mielenkiintoisia startupeja ja kasvuyrityksiä. Health Innovation Village ja Energy Village tarjoavat kodin startupeille n. 100 €/kk hintaan. Suuremmat yritykset kuten Vincit, Innokas Medical, GE Healthcare, Care Fusion ovat vuokranneet omat tilansa talosta.

Välillä on vaikeaa keskittyä arkisten töiden tekemiseen, kun ympärillä on niin paljon mielenkiintoisia tyyppejä vaihtamassa ideoita. Talossa parasta on kaikkien yhteinen inhouse-kahvila Warrior Coffee House, joka tarjoaa Stadin parhaat kahvit ilmaiseksi kaikille talossa oleville. Ristipölytys ja sattumanvaraiset kohtaamiset näyttävät toimivan Warrior Coffeessa ja toimistollamme hyvin.

Tänä vuonna jatkan Agile Workin roolien lisäksi osa-aikaisesti vielä Aalto-yliopistossa vastaten Design Factoryn tulevaisuuden konseptoinnista ja jatkokehityksestä. On hyvä pitää läheiset linkit yliopistoon ja olla lähellä yliopistohistorian suurinta muutosta, uuden yhteisen kampuksen rakentamisesta.

Verkosto

Yksi tämän vuoden tärkeimmistä tavoitteistamme on kasvattaa radikaalisti yhteistyökumppaneiden määrää ja tuoda kaikki kumppanit näkyväksi ja arvioitavaksi. Etsimme siis jatkuvasti uusia yhteistyökumppaneita urakoinnista suunnitteluun, tuoteyrityksistä palveluntarjoajiin. Oletpa sitten freelancer tai osa jotain suurempaa, ota rohkeasti yhteyttä. Suosittele tai liity itse mukaan yhteistyöverkostoon!

Maksamme myös vihjepalkkioita uusista projekteista. Ota yhteyttä, jos tiedät hyvistä projekteista, ja tule kahville tai lasilliselle. Valloitetaan maailma yhdessä! Tule vaikka ensin meidän toimistomme avajaisiin Vapun tietämillä ja jatketaan siitä.

Haliterveisin,

Esmi

Toimitusjohtaja, Agile Work