Minä olen Esa-Mikko Santamäki, kavereiden kesken vain Esmi. Esa-Mikoksi minua kutsuu vain äitini, kun hän on minulle vihainen. Olen Agile Workin toinen perustajista, yrityksen toimitusjohtaja ja hurmosjohtaja sekä päätuottaja projekteissamme. Töttöröö ja hurmosta siis kaikille. Taustani, kuten kaikilla meillä on IDBM-ohjelmassa (kansainvälinen muotoilujohtaminen), ja tuotekehityksessä – olen siis oikeasti Diplomi-insinööri!

Olen tutkinut, määrittänyt, kehittänyt, rakentanut ja opettanut työympäristöjen kehitystä vuodesta 2006 lähtien eli yli toistakymmentä vuotta. Kaikki alkoi diplomityöaiheestani “Introduction to re-designing product development working environments”, jossa kokeillen kehittäen teimme tutkimustiimin kanssa Aalto-yliopiston ensimmäisen prototyypin Aalto Design Factoryn (ADF).

ADF-konseptin kehittämisen lisäksi olen ollut mukana viemässä Design Factoryn poikkitieteellistä uudenlaista tilakonseptia Shanghaista Chileen. Nykyään se löytyy jo 15 eri maasta (www.dfgn.org).

ADF-konsepti on herättänyt kiinnostusta eri yrityksissä: Miksei meilläkin voisi haastaa työkulttuuria, uudistaa työtiloja ja tehdä töitä eri tavoin – avoimemmin, ketterämmin ja ihanasti?

Design Factory onkin toiminut loistavana katalyyttina koko Agile Workin perustamiseen. Niin yrityksen perustajat kuin lukuisat uudet asiakkaat ja verkostomme jäsenet ovat löytyneet samasta talosta. Moneen uuteen henkilöön on tutustuttu Design Factoryn halauspisteessä, mistä moni hyvä idea ja projekti on lähtenyt liikkeelle. Halaamalla eroon tuntemattomista! Älä siis pelästy lähestymistäni.

Agile Work perustettiin tehtyämme yhteistyötä Antti Pitkäsen kanssa ja huomattuamme jakavamme samanlaiset intressit ja intohimot. Totesimme kuitenkin pian, että olemme aika erilaisia toimintatavoissamme. Eroavaisuutemme ja erilaiset taustamme onkin koko homman juju. Nyt kaikilla Agilelaisilla onkin IDBM-tausta, sattumalta.

Rakastan muutosta, kesää, proseccoa ja hallittua kaaosta. Totta kai -mentaliteetti vie minua moneen suuntaan ja aiheuttaa mukavia haasteita jokaiseen päivään. Tämän takia ystävät, verkostot, kumppanit ja asiakkaat on hyvä pitää lähellä.

Halataan kun tavataan – otetaan lasilliset ja nautitaan elämästä!