Ovenian uusi pääkonttori

 

Haaste

Ovenia pyysi Agile Workia määrittämään ja suunnitelmaan yrityksen uuden pääkonttorin. Ovenialla oli pääkaupunkiseudulla 5 eri toimipistettä, joissa kaikissa hieman erilainen työkulttuuri. Tilat olivat epäkäytännöllisiä, pimeitä, siiloutuneita eivätkä ne tukeneet riittävästi eri työtehtävien asettamia vaatimuksia. Projektin päätavoitteena oli luoda yksi yhteinen Ovenia.

Ratkaisu

Projektissa päätettiin investoida työkulttuurin muutokseen ja osallistaa työntekijät muutokseen. Määritysvaiheessa tehtiin käyttöastemittauksia, tilaobservointia,  työmatka-analyysi ja saavutettavuusanalyysi. Projektista viestittiin tehokkaasti videoiden ja uutiskirjeiden avulla. Ovenialle luotiin tilakonsepti ja tilaohjelma, jonka pohjalta uudet tilat voitaisiin suunnitella eri toimipisteisiin.  Määritysvaiheen suosituksien perusteella etsittiin toimintaan soveltuva kiinteistö. Tilamuutokset ja tilaukset tehtiin kiinteistöön kesällä 2015. Uusiin tiloihin Ovenia muutti syyskuun lopussa 2015.

Tilamuutos toteutttiin kombitoimistona, jossa usealla on nimetyt työpisteet tiimitiloissa ja lähistöllä on erikokoisia tuki- ja vetäytymistiloja. Tila on pienin muutoksin muokattavissa myös monitilatoimistoksi ja tiloja voidaan vähentää tarpeen mukaan.

Faktat

Vuosi: 2015
Koko: 220 henkilöä, 2100 m2 kolmessa kerroksessa
Pääinvestointi: uudet ergonomiset ja tilatehokkaat työpistekalusteet kaikille

 

Screen Shot 2015-10-07 at 14.39.05 Screen Shot 2015-10-07 at 14.38.58 Screen Shot 2015-10-07 at 14.38.53